Echipa Sirius Consulting iţi urează bun venit!

Noi credem că fiecare om are dreptul, capacitatea şi posibilităţile pentru a crea în viaţa lui absolut tot ceea ce işi doreşte să devină realitate. Suntem aici pentru a crea puntea de legătură care să îl ducă de unde este acum, la ce îşi doreşte să fie.

Sunday, October 28, 2012

Cum ne putem dezvolta inteligenta emotionala in fiinta noastra?

Ceea ce mi se pare mie fascinant legat de acest aspect este ca am vazut foarte multi traineri, vindecatori sau pur si simplu consultanti, carora le lipseste aceasta abilitate sau este foarte slab dezvoltata.

Cum in societatea moderna este extrem de apreciata inteligenta rationala, calculata, toti suntem invatati ca trebuie sa stim sa ne stabilim scopuri si sa ne facem planuri, dar foarte putini ne invata sa ne percepem propriile intuitii, sentimente, emotii, sa ne cunoastem fricile, sa le descoperim si sa ne folosim lumea emotionala pentru a ne ajuta pe noi.

Trezirea si dezvoltarea inteligentei emotionale se produce spontan de multe ori in fiinte care traiesc intr-un mediu emotional mai instabil. Copii care provin din familii cu probleme de violenta, de stres isi dezvolta singuri receptivitatea emotionala deoarece este vital pentru ei sa poata sa isi dea seama de urmatorul „pas” in comportamentul celorlalti si sa gestioneze asta.

Cei care in schimb nu au dezvoltat-o in copilarie, oricand pot sa inceapa sa fie mai atenti la propriile emotii si sentimente.

Primii pasi sunt intrebarea „ce simt eu acum?” respectiv „cum ma face asta sa ma simt?” cand ne gandim la diverse situatii.

Cel mai important element in dezvoltarea inteligentei emotionale este atentia asupra propriei noastre fiinte si asupra a ceea ce se petrece in ceilalti. Este important de stiut ca suntem capabili sa observam si sa obiectivam in afara noastra doar ceea ce reusim sa obiectivam in interiorul nostru. Starile pe care noi nu le traim sau nu le constientizam, nu o sa fim in stare sa le recunoastem, deoarece ne sunt straine.
In mod similar, cu cat exploram mai in profunzime lumea noastra interioara extrem de bogata, cu atat mai multe stari o sa reusim sa recunoastem in altii.

Daca ne gandim putin, noi traim o gama extrem de variata de stari de-a lungul unei zile, cu toate acestea ramanem cu foarte putin, deoarece nu suntem atenti. 

Ni se schimba starile in fiecare moment, de fiecare data cand observam altceva sau pe altcineva, de fiecare data cand ne mutam atentia de la un lucru la altul. Nuantele starilor noastre sunt foarte rafinate si foarte vaste, dar nivelul la care ajungem sa constientizam starile depinde de atentia si antrenamentul nostru.

In urmatoarele articole o sa urmeze cateva tehnici care sa va ajute sa va obiectivati mai usor si sa ajungeti sa explorati mai in profunzime propria lume interioara, trezindu-va treptat inteligenta emotionala.

Sunday, October 21, 2012

Inteligenta emotionala in relatia cu sexul (opus) - Sirius Consulting in colaborare cu StudCard

Acest workshop este o adaptare, o comprimare, de o zi, a workshop-ului de weekend pe care il organizam in mod obisnuit, pe care l-am personalizat special pentru elevi si studenti.

Scopul este de a-i ajuta sa inteleaga conceptul de inteligenta emotionala, venind cu exercitii si principii practice pentru a si-o dezvolta, aducand rezultate concrete in relatiile si in viata lor. 

Am avut parte de multe feedback-uri de la participantii workshop-urilor noastre in care ne spuneau ca viata lor ar fi fost total diferita si multa mai fericita, daca aveau parte de cunostintele si de tehnicile pe care le-au primit in cadrul workshop-ului la care au participat, de cand erau mai tineri.

Intrebari la care vom raspunde (cateva):
Ce este inteligenta emotionala si de ce este ea mai importanta decat cea cognitiva? (EQ vs. IQ)
De ce doar unii au toata atentia sexului opus? 
De ce se strica relatiile?
Cum imi dau seama cu cine ma potrivesc mai bine?
Ce inseamna femeia sau barbatul vietii mele?
Cum sa inteleg persoanele de sex opus?

Ce spun cei care au participat la workshop-ul in forma lui necomprimata (de weekend):
"Nu am termen de comparatie, avand in vedere ca sunt la prima experienta de acest gen :) ... dar mi-a placut!!!

In prezent sunt intr-o relatie care ma implineste. Binevenita ar fi fost experienta acum vreo 5 ani, cand aveam dileme."
Camelia R.

"Chiar daca am mai fost la conferinte, prezentari si credeam ca multe le stiu, am aflat multe lucruri noi, chiar imi place si iti multumesc ca ne imbogatesti de fiecare data.

Multumesc ca esti alaturi si ma ajuti sa evoluez(asta fiind una dintre cele mai mari dorinte ale mele acum) si sa ma descopar si sa aflu asa de multe lucruri noi. Sunt convinsa ca toate informatiile primite ma vor ajuta, nu am nici o indoiala."
Andrada S.

"Locatia, aspectul si confortul localului mi-au placut maxim

Mi-a placut foarte mult atitudinea pozitiva, vie, vioaie si de siguranta a prezentatorului.

Pai, informatile mi s-au parut foarte interesante si utile si abia astept sa le pun in practica si sa descopar si alte lucruri noi

A fost o experienta noua si diferita de ce m-am asteptat la inceput si consider ca am invatat si dobandit multe cunostinte importante.

Multumesc din suflet!"
Georgiana S.

"Complexitatea abordarii => conexiuni pe care nu am reusit sa le fac inainte(dupa alte prezentari)

Am apreciat modul in care organizatorii au fost atenti la nevoile participantilor (galanterie, consideratie, bun simt) si in mod deosebit carisma lui Zoltan si autenticitatea lui - a reusit sa transmita, nu doar sa expuna."
Angela N.


Subiectele pe care le vom aborda prin expuneri, exerciţii, exemple şi discuţii pe situaţii concrete (structurate pe cele 7+1 principii):
-  ce inseamna inteligenta emotionala
-  IQ vs EQ
-  cum influenteaza IE performantele noastre
-  descoperirea şi (re)cunoaşterea nevoilor proprii de transformare
-  cum sunt eu şi mai ales cum aş vrea să fiu
-  ce mă împiedică în acest proces de transformare
-  descoperirea şi (re)cunoaşterea nevoilor relaţionale proprii
-  care sunt calităţile masculine/feminine care mă împlinesc la celălalt
-  care sunt valorile mele relaţionale (lucrurile care sunt importante pentru mine într-o relaţie)
-  asumarea conştientă a naturii umane într-o relaţie (inconştienţa şi ignoranţa)
-  conştientizarea diferenţelor de la om la om, în sistemul individual de valori
-  înţelegerea profundă a naturii umane schimbătoare
-  conştientizarea dinamicii unei relaţii între două persoane
-  înţelegerea profundă a proceselor de comunicare în cuplu
-  comunicarea dincolo de cuvinte
-  soluţionarea armonioasă de conflicte
-  înţelegerea profundă a conceptului de libertate în relaţie
-  ce înseamnă a-l lua pe celălalt “la pachet” cu tot ce are
-  compromisurile pe care le facem de dragul şabloanelor învăţate
-  importanţa nevoilor proprii şi a respectului reciproc faţă de acestea
-  împlinirea aspiraţiilor relaţionale proprii, cum să aducem în relaţie ceea ce ne place
-  întâmpinarea celuilalt cu nevoile noastre împlinite

Cine este trainerul: Zoltan Veres 
trainer si coach de dezvoltare personala, autor al cartii "Inteligenta Emotionala in Relatia de Cuplu - 7+1 principii aplicate practic"
- 3 carti lansate pe Amazon.com
- peste 1000 de consultatii cu oameni din toata lumea, din Statele Unite, Canada, Anglia, Scotia, Germania, India, Indonezia, Australia, România,  s.a.
- consultatii personale cu sute de cupluri
- peste 20 de workshopuri la Cluj, Brasov, Bucuresti, Constanta, Bacau.

Cand va avea loc: Marti, 6 Noiembrie, de la ora 10:00 la 18:00.

Loc de desfasurare: Casa de Cultura a Studentilor Cluj-Napoca.

Pret: 190 lei (49 lei cu StudCard).

Puteti sa va inscrieti direct, la urmatoarele locatii:
- Casa de Cultură a Studenților (CCS)- (Centru)  luni-vineri 10:00- 17:00
- sediul Volksbank-strada Regele Ferdinand, nr 18, lângă magazinul Central (Centru), luni-vineri 10:00- 17:00
- sediul StudCard din Observator

Sau, puteti sa va rezervati locul online completand acest formular: 



Sunday, October 7, 2012

Inteligenta emotionala - De ce este atat de importanta?

La toate trainingurile, consultaţiile este cea mai eficientă metodă a de a ajuta pe cineva să opereze o transformare este prin a o ajuta să conştientizeze ce se petrece la nivel emoţional, care sunt fricile, stresurile, aspiraţiile şi dorinţele personale, pentru ca apoi să se poată obţine o transformare.

Nu putem transforma în noi nimic de care nu suntem conştienţi, iar inteligenţa emoţională este cea care ne permite să ne conştientizăm limitările, fricile şi blocajele. Ca atare, fără trezirea şi dezvoltarea acestui gen de inteligenţă, şansele pentru o transformare profundă sunt minime...

Inteligenţa emoţională este foarte puţin mediatizată, poate tocmai pentru că ne-am învăţat să trăim într-o lume foarte logică şi mentală, emoţiile fiind privite de multe ori ca fiind o slăbiciune care te trage înapoi.

În majoritatea ramurilor psihologiei şi ale dezvoltării personale au fost deja identificate toate acele structuri ale psihicului nostru care se numesc frici, crezuri limitatoare, traume şi multe alte aspecte care ţin de structuri subconştiente, structuri la care nu avem acces în mod direct. 

Aceste structuri se pot obiectiva doar de către cei care au această inteligenţă emoţională, deoarece emoţiile sunt semnalale prin care subconştientul nostru ne „arată” toate structurile noastre limitatoare, toate conflictele interioare care ne pot împiedica în orice ne propunem în mod conştient. Emoţiile sunt acele manifestări ale fiinţei noastre care ne arată cum se „aliniază” direcţia noastră conştientă cu toate structurile subconştientului nostru, formate de-a lungul timpului.

Ca atare, orice tentativă de a ne depăşi aceste limitări subconştiente va eşua mai devreme sau mai târziu dacă nu suntem în stare să ne obiectivăm emoţiile, să le cunoaştem şi să le controlăm.

Acesta este motivul pentru care cei care au o inteligenţă emoţională bine dezvoltată au şanse mult mai mari de reuşită în tot ceea ce îşi propun (şi aici mă refer la reuşită pe termen lung), deoarece ei sunt capabili să asculte aceste mesaje, să le interpreteze şi să le “alinieze” conform nevoilor conştiente.

Următorul articol: Cum se poate dezvolta in fiinta noastra inteligenta emotionala?